Skapa personliga presenter och ge bort

Det är något särskilt med att få personliga presenter som en familjemedlem eller vän har skapat. Om du tycker om att sticka, virka eller måla kan du tillverka en personlig present och ge bort.

Rita och måla

Det är roligare att sätta upp tavlor och bilder när man känner konstnären. Det blir så mycket mer personligt när man vet att en vän har lagt ner tid och omtanke på att skapa en vacker bild. Detsamma gäller om du är en skicklig fotograf. De flesta vill sätta upp saker på väggarna hemma, men man vill ha saker som verkligen betyder något. Innan du börjar skapa något är det viktigt att du tänker på vad den som ska få presenten kan tänkas uppskatta. Om personen är minimalist, så är det kanske klokast att bara måla något enkelt och inte använda för starka färger. Är det däremot din kompis som gärna använder rosa och orange och älskar starka färger, så kan du nästan göra vad du vill. Ett tips är att köpa ramar och passpartout online hos Frame It, så får bilden en snygg inramning.

Virka och sticka

Det finns mycket som man kan virka eller sticka och ge bort. En sak som alla behöver i Sverige är varma sockor till den långa kalla vintern. Det är mycket roligare att sätta på sig ett par varma sköna sockor som en kompis stickat, än några massproducerade sockor från affären. Till ett dop eller riktigt nära vän kan du virka en vacker pläd i lappteknik. När du stickar eller virkar är det viktigt att du tänker på vad den som ska få presenter kan behöva. Även om du tycker att personen borde ha färgstarka kuddfodral, är det inte säkert att det egentligen är uppskattat. Du kan också sticka en rolig pryl som en tröja till hunden eller ett dragkroksöverdrag till bilen.