Virka till hem och trädgård

Virkning associeras ofta med gamla tanter i gungstolar men faktum är att många unga virkar för full fart idag. I sociala medier kryllar det av grupper och videor där tekniker lärs ut och idéer utvecklas. Det som är särskilt roligt med virkning är att det finns så mycket att göra: kläder, skålar, inredning och utsmyckningar.

Om du har en trädgård så finns det säkert massor att göra i den. Att vistas utomhus är underbart och du kan göra allt från att odla grönsaker till att bjuda på BBQ eller bara softa i en hammock. Det behöver inte kosta mycket, genom att virka dekorationer från enkla garnrester kan trädgården bli extra fin, till exempel med en drömfångare, kuddar till utemöblerna eller en pläd till lite kyligare dagar och kvällar.

Lär dig virka blommor

Om du lär dig att virka blommor kan du använda dem till många olika saker. Vill du göra ett större projekt kan du sy ihop dem till kuddfodral, mössor och väskor. Du kan också fästa dem på fina kläder, ett tips är att sätta blommor på hål och fläckar som inte går bort. Om du har hund kan en söt liten blomma på kopplet eller halsbandet bli gulligt, även om vovven inte nödvändigtvis håller med.

När du blivit lite mer rutinerad kan du lära dig att virka spets, vilket alltid varit populärt, och här finns ännu fler möjligheter. En kul trend just nu är att sätta på spetskanter på kragar och ärmar, men också att virka gardiner och väggdekorationer i olika mönster. Om du virkar ett runt stycke, lägger det över en ballong och försiktigt penslar på klister får du en vacker skål i spets som du kan ha som prydnad eller förvara lättare föremål i.