Måla fritt och abstrakt

Att skapa med händerna, och då speciellt genom att måla är verkligen underbart för själen. Även om du inte är en van konstnär så kan du skapa din egen personliga konst till väggarna där hemma.

Måla abstrakt

Ett bra sätt att börja måla är att vända dig mot abstrakt konst. Då fastnar du inte i föreställningar om hur saker bör se ut, utan kan känna dig mer fri med färg och form. Abstrakt konst är också spännande på så sätt att den kan låta betraktaren välja vad bilden föreställer. Det kan nog vara en bidragande faktor till att barn gillar den typen av konst. Visst kräver dock även abstrakt konst övning. Det kan vara svårt att bara släppa loss, men gör ditt bästa för att låta penseln och färgerna bestämma. Det blir lättare med tiden. Varför inte prova att använda dig av sprayfärger. De är inte så exakta och är därför lättare att skapa fritt med.

Rama in ditt verk

När du känner dig färdig med din tavla är det dags att rama in den. Att välja ram är inte helt lätt men hos https://dearsam.se/ hittar du flera olika modeller och typer av ramar. Ett ljust verk kan till exempel bli väldigt effektfullt med en mörk ram. Ibland vill man bara låta tavlan tala för sig själv. Då kan det vara fint att välja en diskret ram. Har du gjort många tavlor i samma stil är det snyggt att knyta ihop dem med liknande ramar så att de bildar en helhet.