Förnya soffan med stickning och nytt överdrag

Börjar soffan där hemma kännas lite tråkig och sliten? Då kan du på ett ganska enkelt sätt förnya den utan att behöva byta ut den. Du får dessutom utnyttja din kreativitet under tiden. Här berättar vi hur du kan förnya din soffa på ett kul sätt.

Få en helt ny soffa utan att byta ut den

Det är sällan som vi egentligen behöver byta ut hela möbler i våra hem. Det kan istället räcka med att ändra på några detaljer. Du som har en bekväm soffa som du inte riktigt trivs med stilmässigt kan enkelt fixa till den så att den känns som ny. Det första du bör göra är att botanisera i sortimentet hos Bemz, ett företag som gör nya överdrag till Ikeasoffor. Genom att köpa ett nytt överdrag kan du ge din soffa ett helt nytt utseende. Överdragen finns i mängder av färger och texturer så att du enkelt kan hitta din favorit. Du kan till exempel välja bland lyxig sammet och härliga naturmaterial i dova färger. Det finns något för alla smaker.

Det är detaljerna som gör det

När din nya soffa är på plats är det dags att piffa upp den ytterligare. Det är som sagt detaljerna som gör helheten. För att få nya, unika detaljer till din soffa är det bara att plocka fram stickorna och garnet. Att sticka är en trevlig sysselsättning som dessutom är bra för hälsan och ger avkoppling. Med stickorna i händerna kan du enkelt förvandla garn till nya soffkuddar och filtar. Eftersom kuddar ofta har en fyrkantig form är det tacksamt att sticka överdrag till dem. När du inte behöver följa ett mönster så noga kan du experimentera med tekniker som du kanske inte har vågat dig på innan. Vad sägs om kabelstickade kuddar, eller kuddar med blommönster? Du matchar naturligtvis dina kuddöverdrag med ditt nya överdrag från Bemz. Filtar är också roliga att sticka. Du kan antingen sticka filten i ett helt stycke eller sticka den i delar. Varför inte prova att sticka med riktigt tjockt garn och använda armarna som stickor? Som du säkert märker är det bara fantasin som sätter gränserna. När det gäller soffkuddar är det bra att våga ta i. Nöj dig inte med två små kuddar i hörnen av soffan utan bygg berg av kuddar. Det gör soffan ännu bekvämare och kommer att vara uppskattat av både dig själv och gäster.